Terug
Trendalert: de perfecte winterbarbecue

Bij RYMBU houden we van barbecueën en dat in elk seizoen, dus ook in de winter. We horen je al denken, een barbecue in de winter? Dat kan perfect en is nog eens erg gezellig ook! Wij geven je enkele tips voor de perfecte winterbarbecue bij je thuis. 

Het weer in de winter

De dagen worden korter, het wordt sneller donker én het wordt ook een pak kouder in de winter. Maar dat wil niet zeggen dat je niet meer kan genieten van het buitenleven. En geef toe, er is geen betere manier om dat te doen dan met een winterbarbecue. Om de perfecte winterbarbecue te organiseren moet je wel met een aantal zaken rekening houden, waaronder het weer. Dit heeft effect op alles; de sfeer, je gasten, je barbecue, het eten en noem maar op!

Alles begint bij je barbecue

Dé belangrijkste vraag bij het organiseren van je etentje: welke barbecue gebruik ik best? Het is zo dat niet elk toestel geschikt is voor een winterbarbecue. Zo kunnen gasbarbecues uitwaaien door de wind, zijn modellen zonder deksel een no-go en barbecues gemaakt uit dunne materialen enkel voor in de zomer. 

Je kiest dus best voor een stevig geïsoleerde barbecue mét deksel, zoals De Kamado barbecues van OUTR. Dit model is opgebouwd uit verschillende keramische lagen die een zeer sterke isolatie vormen, waardoor je de temperatuur binnenin dus heel precies kan bepalen en de warmte ook zeer lang, zeer constant kan houden. Dit zorgt ervoor dat je op verschillende manieren kan koken en alle gerechten klaar te kunnen maken in welke temperatuur dan ook!

 

OUTR Kamado M50

 

Welk effect heeft het weer?

In de winter kan er een gure wind staan buiten en dat is allesbehalve voordelig voor je barbecue. Zorg er daarom voor dat je barbecue op een plaatsje staat waar geen, of toch zo min mogelijk, wind kan blazen. Want koude wind op je barbecue kan de temperatuur fel beïnvloeden waardoor je gerechten minder snel garen. En dat willen we niet, toch?

Duurt een winterbarbecue langer?

Vergeet niet dat barbecueën in de winter wat meer tijd in beslag neemt dan in de zomer. Je toestel heeft namelijk meer tijd én meer brandstof nodig om tot de gewenste temperatuur te komen. Begin dus op tijd met bakken! 

Gezelligheid troef!

Als je je gasten uitnodigt, is het bijna van levensbelang om hen in te lichten dat het om een winterbarbecue gaat en ze zich dus warm moeten aankleden voor het etentje. Zelf kan je je gasten ook voorzien van dekentjes, terrasverwarmers of heaters en dergelijke. Dit zorgt instant voor heel wat sfeer, en zorgt ervoor dat er niemand kou zal hebben.

Nog geen terrasverwarmer of heater? Wij hebben er zeker eentje die bij je past!

 

Indus Standing 2100 Heater

 

Vergeet ook geen verlichting! In de winter wordt het al snel donker dus voorzie ook zeker genoeg verlichting buiten. Hang bijvoorbeeld een lampjesslinger op. Dat is niet alleen praktisch, maar ook super mooi!

Maak het extra gezellig door veel kaarsen en lampionnen aan te steken, maar voorzie ook rond de barbecue voldoende licht.

 

LED Decoratie Lichtsnoer 9,5m

 

Wat staat er op het menu?

Bij een barbecue in de winter horen geen zomerse salades met komkommer en tomaat, maar wél heerlijke gerechten met wintergroenten, zoals pastinaak, pompoen, spruitjes, rode kool, knolselder, enzovoort. Je zou ervan schrikken hoeveel smakelijke gerechten je met deze wintergroenten kan maken!

Wie barbecue zegt, denkt natuurlijk aan een lekker stukje vlees. In de winter hebben we nood aan stevige kost. Ga dus eens voor vlees als spek, steak en wild.

Denk daarnaast ook aan winterse drankjes. Een biertje of een wijntje smaakt altijd, maar bij een echte winterbarbecue past natuurlijk veel beter glühwein, jenever of cider!

Aan tafel!

Nu kan je aan de slag met het organiseren van de perfecte winterbarbecue. Kies het juiste gereedschap, denk aan de aankleding en afwerking en gooi er een lekker stukje vlees op!

Organiseer jij een winterbarbecue met één van onze producten? Stuur ons gerust een foto door en dan delen wij ‘m op onze pagina!

Trendalert: de perfecte winterbarbecue