Terug
Kerstdiner in de tuin

Kerst komt stilaan dichterbij en dat is de tijd om gezellig met vrienden en familie door te brengen. De kerstboom wordt van de zolder gehaald, de lampjes mogen weer schitteren en voor het kerstdiner wordt letterlijk alles uit de kast gehaald. Waarom doen we het dit jaar niet een tikkeltje anders? In plaats van kerst gezellig binnen te vieren, kan je de gezelligheid naar buiten brengen met een kerstdiner in de tuin. Hoe je dit doet, vertellen we jou in deze blog!

Winter wonderland

Je kan jouw tuin helemaal omtoveren tot een winterparadijs. Denk hierbij aan kerstlichtjes in de bomen, versiering in de planten of zelfs een kerstboom in de tuin! 

Hoewel de winters tegenwoordig minder koud zijn, is het toch verstandig om warmte te voorzien. Met een paar kleine aanpassingen kan je ervoor zorgen dat jouw gasten geen kou lijden. Voorzie bijvoorbeeld een heater of een tuinkachel. Zo kunnen jouw genodigden aangenaam genieten van het wintertafereel. Het is ook slim om dekentjes bij de hand te hebben. Het zorgt niet alleen voor warmte, maar bevordert ook nog eens de gezelligheid. 

Nog een extra schepje er bovenop? Ga dan voor een vuurkorf! De opties zijn oneindig. Je kan er een plaatsen zodat jouw gasten er rond kunnen zitten en het lekker warm hebben. Of je kan voor een geweldige ervaring zorgen en gezellig marshmallows roosteren boven de vuurkorf. Een garantie op succes!

Ben je benieuwd naar onze vuurkorven, terraskachels en heaters? Kijk dan zeker hier!

Bijzondere barbecue 

Geen feest zonder lekker eten! Ga voor een makkelijk en snel menu, zodat je veel tijd met jouw gasten kan spenderen. Een winterbarbecue is daarom een topidee. Je kan in een handomdraai lekker eten op tafel toveren zonder uren in de keuken te spenderen. Zo kan je zelf optimaal genieten van de tijd met familie en vrienden. 

Natuurlijk is het wel enorm belangrijk dat je een goede barbecue in huis haalt. Best kies je voor een afgesloten systeem, dus met een deksel, zodat de wind het kerstdiner niet kan verstoren. Dunne materialen zijn een absolute no-go. Ga voor een goed geïsoleerde barbecue die ervoor zorgt dat het een onvergetelijke avond wordt!

Gelukkig hebben wij een assortiment vol uitstekende barbecues voor elk budget. Bijvoorbeeld deze topper van OUTR. 

Kamado L DIAMOND 56

Magisch meubilair

Hoe creëer je de juiste setting? Juist ja, met verlichting en passende tuinmeubels. Je maakt het zo uitgebreid als je zelf wilt. Zorg wel voor genoeg stoelen en tafels, zodat al je gasten comfortabel kunnen zitten tijdens het diner. Vergeet zeker niet om tuinstoelen te plaatsen rond de vuurkorf. Zo kunnen de genodigden gezellig samen zitten en met z’n allen marshmallows roosteren.

Bij RYMBU hebben we een mooie collectie van tuinverlichting en -meubels. Op maat van ieders budget en stijl.

Aan tafel!

Genoeg over toestellen en lichtjes. Time for food! Op de barbecue hoort natuurlijk vlees, maar wat eet je daarbij? In de winter is rauwkost niet zo’n goed idee. Ga daarom voor warme seizoensgroenten. Bijvoorbeeld spruitjes, pompoen, witloof en champignons. Daarnaast zijn aardappelen altijd een goede keuze. Er is enorm veel variatie mogelijk. Puree, gebakken, in de oven, op de barbecue, noem het maar op! Wil je toch liever iets anders? Gebruik dan eens zoete aardappel.

Wist je dat je op de barbecue ook lekkere dessertjes kan klaarmaken? Bijvoorbeeld een gevulde banaan! Vul de banaan met chocolade, marshmallows en nootjes. Leg hem 15 minuutjes op de barbecue en je hebt een zalig dessert.

Voor een geslaagd kerstdiner mag de glühwein en de warme chocolademelk absoluut niet ontbreken. Remember die vuurkorf die buiten staat? De ideale plaats om te genieten van een warm drankje.


Zo, met deze tips kan jouw kerstdiner in de tuin niet mislopen!

Gebruik je één van onze producten? Stuur ons een foto en wij plaatsen het op onze socials. 

Kerstdiner in de tuin