Terug
Alles wat je moet weten over tuinkachels

Zit jij ook zo graag gezellig in de tuin, maar verstoort de winter jouw plannen? Gelukkig hebben wij hiervoor de perfecte oplossing: een tuinkachel! Lekker warm genieten was nog nooit zo makkelijk én je kan er zelfs mee koken! Er zijn wel een aantal dingen waar je goed op moet letten vooraleer je een exemplaar aanschaft. 

Materiaal

Je moet bij de aanschaf van een tuinkachel letten op een aantal zaken. Ten eerste moet je kijken naar het materiaal waaruit de kachel gemaakt is. Het geeft niet alleen een andere look aan je kachel, maar heeft ook verschillende eigenschappen. Wij overlopen ze even!

Staal en metaal

Deze twee materialen worden wel eens door elkaar gehaald. Metaal is eigenlijk de verzamelnaam waar verschillende materialen, zoals staal, onder vallen. Staal is ijzer waar stoffen zijn aan toegevoegd om een hogere kwaliteit te garanderen. 

Bij RYMBU hebben we een grote keuze aan stalen terraskachels. Zoals deze van COOK KING bijvoorbeeld.

Tuinhaard Rosa

Deze tuinhaard is volledig met de hand gemaakt in Europa en van op-en-top kwaliteit. Met de stalen behuizing creëer je een hoop warmte in alle richtingen en het schoorsteentje zorgt ervoor dat je geen overlast van rook hebt. Met dit strakke design zit je goed in welke setting dan ook. Een tijdloos design dat overal past.

Roestvrij staal

De laatste jaren is roestvrij staal sterk in opmars. Bij roestvrij staal zit er een coating op het materiaal. Dit zorgt ervoor dat de tuinkachel beschermd is tegen hoge temperaturen en regen. De kans op roestvorming vermindert hierdoor. 

 

Vergeet niet dat bij elke terraskachel er kans is op roest. Als het toestel continu onbeschermd buiten staat, kan het weer voor roestvorming zorgen!

Gietijzer

Hou je van klassiek? Dan moet je zeker kiezen voor een gietijzeren tuinkachel! Zijn herkenbaar, ruw oppervlak staat erom bekend om goed warmte te geleiden. De tuinkachel bereikt dus snel de juiste temperatuur. Bovendien gaat ze lang mee, omdat het koper dat erin verwerkt is de kans op roest beperkt. 

Cortenstaal

Een redelijk nieuw materiaal is cortenstaal. Kenmerkend hierbij is de stoere roestkleur. Sommige mensen houden hiervan en zullen dan ook eerder kiezen voor een tuinkachel die vervaardigd is uit dit materiaal. 

 

Geen fan van een roestkleur? Dan is het belangrijk om je stalen of gietijzeren tuinkachel goed te beschermen tegen vochtigheid. Dit kan je doen door, na het gebruik, de tuinkachel af te laten koelen en er een hoes omheen te doen.


De geschikte plaats

Eén van de meest belangrijke zaken die je moet weten bij de aankoop van een terraskachel, is waar je ze wil plaatsen. Je kan namelijk niet zomaar eender welk plekje uitkiezen. De onderkant van de kachel kan redelijk warm worden. Zet daarom de terraskachel best op een stenen ondergrond. Let er ook op dat het een vlakke ondergrond is.

Een laatste aandachtspunt is dat kinderen en huisdieren de gevaren van een terraskachel vaak onderschatten. Zorg er dus voor dat ze niet te dicht bij het vuur kunnen komen. 

Transformatie tot barbecue

Goed grillen en dan de rest van de avond verder genieten met een uiterst gezellig vuurtje? Dat kan met deze charmante tuinkachel van Stoked die ook nog eens als barbecue kan dienen! 

Braai Barbecue - Stoked

Dankzij het deurtje heb je optimale controle over de temperatuur en het vlammenspel. Koken kan op twee manieren. Leg houtskool op de bovenste plaat en je kan grillen boven de kolen zoals bij een traditionele barbecue. Een andere manier is om de plaat eruit te halen en recht boven het vuur te bakken. Beide mogelijkheden geven een verschillende beleving, maar ook een eigen smaak. 


Wil jij de gezelligheid van een terraskachel ontdekken? Bekijk hier ons assortiment. We zijn er zeker van dat jouw ideale terraskachel er tussen zit!

Alles wat je moet weten over tuinkachels