Terug
Geflambeerde ananas

INGREDIËNTEN: 

  • 1 rijpe ananas
  • 50 ml Grand Marnier
  • 100 gram rietsuiker
  • Bolletjes vanille-ijs
  • Verse muntblaadjes

  BEREIDING:

  Begin met het bereiden van deze heerlijke gegrilde ananas met karamel op de BBQ. Leg de ongeschildde ananas direct op het rooster van de barbecue en laat deze goed aanbakken totdat de buitenkant zwart begint te worden. Zorg ervoor dat je de ananas regelmatig omdraait, zodat alle zijden gelijkmatig worden geroosterd.

  Terwijl de ananas aan het roosteren is, pak je een sauspannetje en giet je de Grand Marnier erin. Laat de Grand Marnier koken en steek hem vervolgens in brand, zodat de alcohol verdampt. Voeg de rietsuiker toe aan het sauspannetje met de geflambeerde Grand Marnier. Laat de suiker langzaam carameliseren door het zachtjes te verwarmen. Blijf regelmatig roeren zodat de suiker gelijkmatig smelt en een mooie karamelkleur krijgt.

  Zodra de ananas goed is aangebakken en een zwarte korst heeft gekregen, verwijder je de verbrande buitenkant voorzichtig met een mes. Snijd de ananas vervolgens in schijven.

  Leg de ananasschijven op de hete BBQ-plaat en bak ze nog even kort aan beide zijden, zodat ze een beetje karameliseren. Giet vervolgens de zelfgemaakte karamel over de gekarameliseerde ananas. De warmte van de ananas zal ervoor zorgen dat de karamel mooi smelt en zich verspreidt over de schijven.

  Verdeel de gekarameliseerde ananas over borden en serveer elke portie met een bolletje vanille-ijs erbovenop. Werk het geheel af met een paar verse muntblaadjes voor een frisse smaak en een mooie presentatie. Geniet van dit verrukkelijke dessert rechtstreeks van de barbecue!

  Geflambeerde ananas