Terug
CHIMAY TRIPEL spare ribs

INGREDIËNTEN: 

  • Spare ribs
  • Chimay Tripel
  • Je favoriete BBQ Rub
  • Boter
  • BeerBQ saus

  • Kersenhout

 

 

BEREIDING:

Om heerlijke ribben te bereiden volgens de 3-2-1 methode, begin je met het ontvliezen van de ribben en spoel je ze grondig af met koud water. Dep ze daarna droog en wrijf er een rub naar keuze op voor extra smaak. Laat de ribben vervolgens minimaal 30 minuten marineren in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Nu is het tijd om de ribben te gaan garen. Verwarm de kamado op naar 110°C en zorg ervoor dat de houtskool goed brandt. Leg kersenhout chunks op de hete kolen om een heerlijke rooksmaak aan de ribben te geven. Plaats de ribben op het rooster en laat ze gedurende 3 uur roken. Tijdens het roken kun je de ribben regelmatig besproeien met bier om ze sappig te houden.

Na het roken verhoog je de temperatuur naar 120°C. Wikkel de ribben in butcher paper en laat ze nog eens 1,5 uur verder garen samen met de Chimay Tripel en een klompje boter in het butcher paper. Dit zorgt ervoor dat de ribben extra mals worden doordat ze stomen in het vocht.

Na het garen in de folie haal je de ribben eruit en leg je ze terug op het rooster. Bestrijk ze rijkelijk met je favoriete BBQ-saus en laat ze nog 1 uur uitdrogen en karameliseren. Dit geeft de ribben een heerlijke kleverige en smaakvolle glazuurlaag.

Het is belangrijk om de kerntemperatuur van de ribben in de gaten te houden. Zorg ervoor dat deze een temperatuur van 90°C bereikt voordat je de ribben van de barbecue haalt. Dit zorgt ervoor dat het vlees perfect gaar en mals is.

Als laatste, voordat je gaat genieten van de heerlijke ribben, is het handig om een paar dingen in gedachten te houden. Zorg ervoor dat je houtskool goed brandt voordat je begint en gebruik een hitte schild om indirecte hitte te creëren. Daarnaast is het belangrijk om voldoende rookhout (chunks) te gebruiken om de gewenste rooksmaak te verkrijgen.

CHIMAY TRIPEL spare ribs